Selecteer een pagina

Zware metalen test in urine en haar

Een zware metalen test kan vaccinatiebelasting aantonen

Een zware metalen test kan vaccinatiebelasting aantonen

Zware metalen test voor kinderen en volwassenen

In de volksmond wordt het een zware metalen test genoemd maar er worden ook ‘lichte’ metalen zoals aluminium gemeten.

Toxische metalen nemen de plaats in van metalen en mineralen uit enzymen en eiwitten. Zo verdringt aluminium bijvoorbeeld ijzer waardoor ijzerbevattende enzymen niet meer goed functioneren. Een overbelasting wordt in verband gebracht met onder meer: migraine, hoofdpijn, darmontsteking, gedragsproblemen, autisme, huidaandoeningen waaronder neurodermitis, de ziekte van Lyme en kanker.

Door middel van een urine provocatietest kan de belasting van zevenendertig toxische metalen worden gemeten waaronder kwik, lood en aluminium.

De test wordt gedaan na een intraveneuze chelatiebehandeling. Het gebruik van capsules raden wij af in verband met de wisselende betrouwbaarheid van de meting. Een toxische metaalbelasting kan worden behandeld door chelatietherapie.

Chelatietherapie heeft als doel het uitleiden van toxische metalen.

 

Bel voor vragen of aanmeldingen  053 4750234

De testwaardes van enkele metalen, er wordt op 37 metalen getest

Chronisch ziek door aluminium

Aluminium veroorzaakt onder meer Alzheimer en ALS

Er is veel bewijs dat aluminium een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van neurodegeneratieve ziektes zoals de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, dementie, ALS en MS.

De toxiciteit wordt bovendien versterkt door andere toxische metalen waaronder lood, kwik en cadmium.

Lees meer…

In het artikel ‘chronisch ziek door aluminium’ kunt u hierover meer lezen.

Zware metalen zijn een gezondheidsrisico

Zware metalen zijn zelfs aangetoond bij pasgeboren baby’s!

De zware metalevergiftiging gaat sluipend verder. Omdat geen acute ziekites ontstaan wordt er weinig aandacht aan besteed maar onderzoek toont aan dat onder meer alle neurodegeneratieve ziektes, veel autoimmuunziektes, reuma en de ziekte van Lyme een relatie hebben met zware metalenbelasting.

Lees meer…

Meer informatie vindt u in het artikel ‘Zware metalen zijn een gezondheidsrisico’.

Meer over de urine provocatie zware metalen test

zware metalen test in ochtend en met chelatiemiddelen geprovoceerde urine

zware metalen test in ochtend en met chelatiemiddelen geprovoceerde urine

De meeste metalen worden via de ontlasting en de urine uitgescheiden. een deel neemt de plaats in van gezonde metalen in belangrijke eiwitten en enzymen. Enzymen met toxische metalen kunnen niet goed functioneren hetgeen  waardoor onze gezondheid gevaar loopt. De structuur en vorm van eiwitten met toxische zware metalen verandert, er ontstaan nieuwe, voor het lichaam onbekende eiwitten die regelmatig door het immuunsysteem worden aangevallen alsof het bedreigingen zijn. Het is belangrijk om zoveel mogelijk de zware metalenbelasting te vermijden en uit te leiden door middel van chelatiebehandelingen.

In de bovenstaande urinetesten worden de zware metalen in zowel de eerste ochtendurine als na een provocatie door chelatieproducten geanalyseerd. Er worden twee urinetesten gedaan.

Toxische metaalbelasting in een tabel

De toxische metaalbelastingen overzichtelijk weergegeven.

Zware metalen test in ochtendurine

Zware metalen die door bijvoorbeeld vis of medicijnen in ons lichaam komen zijn na uiterlijk 72 uur uit het bloed en dus uit de urine verdwenen. een zware metalen test van de ochtendurine geeft een beeld van de zware en lichte metalen waarmee men in de afgelopen twee tot drie dagen in contact is geweest.

Zware metalen test in geprovoceerde urine

Gedurende die 72 uur kan een deel van die toxische metalen opgeslagen worden in vetweefsel of in cellen de gezonde stoffen verdringen en in de cellen blijven.

Met chelatiemiddelen zoals DMSA en EDTA worden de toxische zware metalen losgemaakt en gebonden waardoor ze via de urine en de ontlasting uitgescheiden kunnen worden.

De toxische metalen analyse geeft een indruk over de hoeveelheid toxische metalen die in het lichaam is opgeslagen.

Bij een positieve uitslag wordt chelatietherapie geadviseerd.

Haaranalyse van zware metalen en mineralen

zware metalen en mineralenanalyse in haar

zware metalen en mineralenanalyse in haar

In de door ons aangeboden haaranalyse worden zevenendertig metalen en mineralen getest. De haaranalyse geeft een indruk over de belasting met toxische metalen van de afgelopen jaren en de hoeveelheid mineralen en gezonde stoffen zoals zink en selenium.

De uitslag kan verschillen van de urinetest omdat bij een geblokkeerde utscheidingsfunctie de metalen soms niet in de haren terechtkomen. De in weefsel en cellen opgeslagen metalen worden niet gemeten.

Bij de haaranalyse worden vooral die metalen gemeten waarmee men de afgelopen maanden mee in aanraking is gekomen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Mail
Facebook
Facebook
LinkedIn
Share This