Selecteer een pagina

Th1,Th2, Th17 cytokinenprofiel

Th1-Th2-Th17 cytokinenprofiel

Th cellen zijn afweercellen. Ze komen als Th0 cellen uit de thymus. Ze hebben geleerd waaraan ze lichaamseigen cellen herkennen en worden herkend door ‘antigeenpresenterende’cellen waaronder macrofagen.

Er zijn drie grote groepen Th cellen, Th1,Th2,Th17 cellen, ieder met eigen specialiteiten. De Th0 cellen evalueren in Th1,2 of 17 afhankelijk van de ziekteverwekkers en de boodschapperstoffen van dat moment.

Zo kan een flexibel antwoord op actuele bedreigingen worden gegeven.

In een functionerend en uitgebalanceerd immunsysteem zijn de drie richtingen in een relatief evenwicht.

Door talloze factoren kan dit evenwicht worden verstoord waardoor geen effectieve reactie mogelijk is.

Na het onderzoek kan gericht worden gekeken op welke wijze het immuunsysteem gemoduleerd kan worden.

Onder meer GcMaf is een veelbelovende immuunmodulator.

Lees meer

GcMAF moduleert het immuunsysteem

Immuunsysteem modulerende therapie

Steeds vaker is het innemen van extra vitamines en gezond eten onvoldoende om chronische ziektes te vermijden of ervan te genezen. Er is dan een aanpassing van het immuunsysteem nodig, de wijze waarop het reageert moet veranderen omdat het niet effectief meer is.

Dat is immuunsysteem modulerende therapie.

Het is een veelbelovende nieuwe wijze van kijken naar het immuunsysteem, niet primair gericht op een ziekteverwekker maar op het herstellen van de effectiviteit van het immuunsysteem.

Om te weten of en op welke wijze het immuunsysteem uit balans is geraakt, laten wij verschillende onderzoeken uitvoeren:

Vaak is er sprake van een Th1-Th2 balansverstoring, dan moeten bepaalde voedingsmiddelen en supplementen worden gekozen om de balans te herstellen. GcMaf kan een belangrijk onderdeel vormen van de aanpak.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Mail
Facebook
Facebook
LinkedIn
Share This