Selecteer een pagina

Regulatie thermografie meet verstoringen voordat klachten zijn ontstaan

Regulatiethermografie onderzoekt vitaliteit van het immuunsysteem

Regulatiethermografie meet de temperatuur en de temperatuursverandering. Het wordt ook wel functionele thermografie genoemd omdat de functie van het immuunsysteem zichtbaar wordt. gezondheidsverstoringen worden ontdekt zo voordat klachten zijn opgetreden. Het is een perfect preventief onderzoek en een optimale mogelijkheid om gezondheidsveranderingen vast te stellen.

Hoe regulatiethermografie werkt

Tijdens het onderzoek worden meer dan honderd punten op het lichaam gemeten. De punten zijn gekozen vanwege de verbinding met een orgaan of weefsel. Na tien minuten afkoeling worden dezelfde punten nogmaals gemeten waardoor het temperatuurverschil duidelijk wordt. De eerste temperatuurmeting en het temperatuurverschil geven inzicht in de functie van de organen en de effectiviteit van het  immuunsysteem om te reageren op verstoringen en bedreigingen.

Voor wie is een gezondheidsmeting zinvol?

Het aantal chronische en degeneratieve aandoeningen stijgt snel. Ziektes zoals astma, huidaandoeningen, chronische vermoeidheid, fibromyalgie en kanker komen steeds vaker voor en op steeds jongere leeftijd. Ziektes voorkomen is natuurlijk het beste maar wat moet je doen als je niet weet waar het immuunsysteem overbelast raakt? Een jaarlijkse preventieve regulatiethermografie is  voor iedereen vanaf 20 jaar zinvol. Het onderzoek geeft inzicht in de functie en belasting van de volgende organen en weefsels:

 1. Hersenen
 2. Voorhoofd- en neusholtes
 3. Kaak en tanden
 4. Amandelen

  Regulatiethermografie van de borst

  Regulatiethermografie van de borst, de pijl geeft aan dat de rechter borst warmer is.

 5. Schildklier
 6. Lymfeklieren
 7. Longen
 8. Hart
 9. Borsten
 10. Maag
 11. Alvleesklier
 12. Lever
 13. Darmen
 14. Nieren
 15. Prostaat
 16. Baarmoeder en eierstokken

De regulatiethermografie heeft de FDA Clearance

Op basis van wetenschappelijk onderzoek over de betrouwbaarheid van het onderzoek is het een regulier erkende onderzoeksmethode.

Hoe huidmetingen informatie over organen geven

Ieder orgaan en ieder weefsel is door middel van zenuwbanen verbonden met een huidgebied. Een doorbloedingsverandering van een orgaan is daarom te meten op het bij behorende huidgedeelte. Bijvoorbeeld een ontstoken orgaan is warmer en dat is te meten aan een hogere temperatuur van het bijbehorende stukje huid. Als het immuunsysteem stress of bedreiging ervaart, past het de doorbloeding van de organen en spieren aan. Het is bekend hoe de temperatuur verandert bij gezonde personen en wat afwijkingen van het gezonde reactiepatroon betekenen.

Ziektebeelden en zwakke plekken worden herkend

Zo kunnen problemen als

 • zware metalenbelasting,
 • slechtere ontgiftingscapaciteit,
 • schildklierproblemen,
 • prediabetes,
 • borst- en prostaatkanker en
 • voedselallergie
 • de ziekte van Lyme

met grote waarschijnlijkheid worden aangegeven.

Er kan een onderbouwd advies worden gegeven en eventueel kan de regulatiethermografie conclusie worden gecontroleerd door aanvullend laboratoriumonderzoek.

Hoe een regulatiethermografie onderzoek in zijn werk gaat

Een hiervoor opgeleide arts of behandelaar voert het onderzoek uit en bespreekt de rapportage. De metingen worden uitgevoerd aan het hoofd, de nek, borst, buik en rug. Er wordt gevraagd u te ontkleden tot op uw ondergoed om de metingen mogelijk te maken. Na de eerste serie metingen moet tien minuten worden gewacht voordat de tweede serie kan worden gedaan. In de tien minuten vindt een afkoeling plaats die het immuunsysteem aanzet tot een aanpassing va de doorbloeding van organen. Het onderzoek duurt 90 minuten.

.

Verschillen met de infrarood camerathermografie

Infrarood camerathermografieRegulatiethermografie
Er wordt 1 maal gemeten, het is een statische metingEr wordt 2 maal gemeten. Het is een statische en dynamische meting.

Het wordt ook functionele regulatiethermografie genoemd.

De rapportage komt in het algemeen een week laterDe rapportage en interpretatie is direct beschikbaar en wordt aansluitend aan het onderzoek besproken.
Er kan alleen op basis van de temperatuur een interpretatie worden gegeven. Specifieke adviezen over voeding of aanpassing levensstijl is niet mogelijk.Er is een gedifferentieerd rapport beschikbaar dat onderbouwd adviezen en conclusies mogelijk maakt over voeding, levensstijl, orgaanfuncties en ziektebeelden.

Dr. Rau legt het belang van regulatiethermografie uit

Heeft u vragen?

Bel op 053 4750234 of  mail

info@sanulogic.com.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Mail
Facebook
Facebook
LinkedIn
Share This