Selecteer een pagina

De nieuwe 4-stappen chelatiebehandeling

Wat is chelatiebehandeling?

Chelatiebehandeling is een behandeling waarbij zware metalen worden gebonden door chelatoren, metaalbindende moleculen,. Het complex, de combinatie chelator en metaal verlaat het lichaam via de urine en ontlasting. De hoeveelheid toxische metalen in het lichaam wordt zo minder waardoor het immuunsysteem wordt ontlast.

Chelatietherapie wordt al sinds de jaren vijftig gebruikt en is officieel erkend als behandeling bij acute loodvergiftiging.

Klik om meer informatie aan te vragen of een afspraak te maken. U kunt ook gewoon bellen met 053 4750234

Chelatiebehandeling bij aderverkalking, een 1-stap chelatietherapie

oxyvenering stimuleert doorbloeding

oxyvenering stimuleert doorbloeding

De bekendste indicatie voor chelatietherapie is aderverkalking. Het oorspronkelijke doel was om kalk, calcium, uit de aderen te verwijderen door een chelator. In de jaren zestig en zeventig was de gedachte dat kalk aderverkalking zou veroorzaken. Het verwijderen van de calcium werd gedaan met een chelator die via een enkele uren durend infuus werd toegediend. Deze methode wordt nog steeds toegepast. Er worden goede resultaten van beschreven.

Het belang van een gemoderniseerde chelatietherapie

Intussen is bekend dat aderverkalking ontstaat door chronische ontstekingen en dat zware metalenbelasting hierbij waarschijnlijk een belangrijke rol speelt. We weten nu ook meer over de werking van chelatoren op ons lichaam dan toen de eerste ‘aderverkalkingschelatie’ werd ontwikkeld en bovendien is de belasting met toxische metalen enorm toegenomen.

Een aanpassing van het klassieke 1-stap aderverkalkingchelatieprotocol was dan ook belangrijk. De risico’s en werkingen van chelatoren zijn bestudeerd en het 4-stappenchelatieprotocol is ontwikkeld. In Duitsland is hiermee veel ervaring opgedaan.

De 4-stappen chelatietherapie voor optimale veiligheid en effectiviteit

Deze gemoderniseerde vorm van chelatietherapie bestaat uit vier kleinere infusen die achterelkaar worden gegeven. Het eerste is een basisch infuus. In een zure omgeving kunnen chelatoren de eerder gebonden metalen weer loslaten. Er zou dan een ophoping in de nieren kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen wordt dit voorbereidende infuus gegeven.

Het tweede infuus bevat een zwavelhoudende chelator die onder meer kwik  bindt. Het derde infuus bevat een chelator dat aluminium sterk aantrekt. Beide chelatoren binden lood, koper, nikkel en andere metalen.

Omdat ook enkele mineralen worden uitgescheiden  worden mineralen in het vierde infuus extra toegevoegd samen met aminozuren en vitaminen die de doorbloeding verbeteren en de ontgiftingsfuncties ondersteunen.

Regelmatig bloedonderzoek voor verdere veiligheid

regelmatig bloedonderzoek voor de veiligheid van de chelatiebehandeling

regelmatig bloedonderzoek voor de veiligheid van de chelatiebehandeling

De chelator-metaalverbindingen verlaten het lichaam via de lever en de nieren waarbij  ook enkele mineralen meegaan. Om mineraaltekorten en overbelasting van de lever en de nieren te voorkomen doen wij voorafgaand aan een serie chelatiebehandelingen een bloedonderzoek naar de conditie van de lever en nieren en de mineralenspiegels.

Dit onderzoek wordt na iedere vijf chelatiebehandelingen herhaald. Indien nodig worden extra supplementen om mineraaltekorten aan te vullen of ondersteunende behandelingen voor de organen geadviseerd. De behandeling wordt dan tijdelijk onderbroken.

Onderzoek naar zware metalenbelasting

Drie van de 35 metalen die worden getest. Er is een duidelijke aluminium en

Drie van de 35 metalen die worden getest. Er is een duidelijke aluminium en arsenicumbelasting.

Chelatiebehandeling is zinvol bij een verhoogde metaalbelasting. Om de zware metalenbelasting  te meten wordt een urine provocatietest gedaan. Hierbij wordt twee uur na een chelatiebehandeling de urine opgevangen en naar een gespecialiseerd laboratorium gestuurd voor analyse op 35 metalen.

Bij verhoogde waardes wordt een serie van tien behandelingen geadviseerd. Na de tiende keer wordt opnieuw een analyse van de urine gedaan om het resultaat van de behandelingen te beoordelen. Als de waardes binnen de als veilig geachte referentiewaardes zijn gekomen kan de behandeling worden beëindigd. Als de waardes nog verhoogd zijn, wordt voortzetting geadviseerd.

Dit onderzoek is het meest betrouwbaar. Het heeft meer zeggingskracht dan haaranalyses en urinetesten na de inname van chelatiecapsules.

Indicaties voor 4-stappen chelatietherapie

In de afgelopen tien jaar is veel bekend geworden over de schadelijke effecten van metalen op onze gezondheid. Zware metalen blijken de plaats in te nemen van mineralen en ‘gezonde’ metalen in eiwitten en enzymen waardoor functiestoornissen en chronische ontstekingen ontstaan. De onderzoekster dr. E. Blaurock-Busch heeft een indicatielijst samengesteld op basis van de laatste inzichten:

 1. Neurologische aandoeningen waaronder
 • Dementie
 • De ziekte van Alzheimer
 • De ziekte van Parkinson
 • MS
 • ALS
 1. Huidproblemen
 2. Veelvuldige infecties en allergiegevoeligheid, vooral als deze vanaf de geboorte of peutertijd aanwezig is.
 3. Ontwikkelingsstoringen of vertraagde ontwikkeling bij kinderen
 4. Leerproblemen
 5. Autisme en verwante aandoeningen
 6. Hyperactiviteit, ADHD
 7. Depressiviteit, sociale aanpassingsproblemen
 8. Agressief gedrag, ernstige nervositeit
 9. Slaapstoornissen
 10. Gebrek aan energie en chronische vermoeidheid
 11. Epilepsie
 12. Gedragsstoringen en tics
 13. Coördinatiestoringen
 14. Angsten
 15. Spierpijnen
 16. Hoofdpijn
 17. Groeistoornissen
 18. Ondergewicht
 19. Gebrek aan eetlust
 20. Slechte haar- en nagelgroei
 21. Tand- en huidverkleuringen
 22. Tandenknarsen tijdens de slaap

Lees meer over zware metalen en hun belasting op onze gezondheid in de volgende artikelen:

 1. Borstkanker en aluminium
 2. Chronisch ziek door aluminium in vaccins
 3. Zware metalen en het gevaar voor onze gezondheid

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Mail
Facebook
Facebook
LinkedIn
Share This