Selecteer een pagina

Immuunstatus Onderzoek

Immuunstatus standaard

Het immuunstatus onderzoek brengt de aantallen van de verschillende witte bloedcellen in kaart. Ons immuunsysteem bestaat uit veel soorten witte bloedcellen, leucocyten.

Bij een effectief werkend immuunsysteem zijn er voldoende cellen van iedere soort, bij bedreigingen kunnen gespecialiseerde cellen snel worden bijgemaakt.

Immuunstatus verstoord door omgevingsfactoren

Als het immunsysteem langere tijd belast wordt door bijvoorbeeld te weinig voedingsbouwstenen, chronische laaggradige ontstekingen, stress, vaccinaties of zware metalen ontstaan veranderingen in de samenstelling van de afweercellen.

Het immuunstatus  standaard onderzoek geeft inzicht in de belangrijkste afweercellen:

  • T Helpercellen 1 en 2,
  • B cellen,
  • Cytotoxische cellen,
  • NK cellen

Zo kunnen zwakke plekken worden ontdekt die verklarend kunnen zijn voor de klachten en richtinggevend voor de therapie.

De immuunstatus standaard wordt vaak gecombineerd met het Th1,Th2,Th17 onderzoek en de  Natural Killer cellen functietest.

Een vaak effectieve immuunmodulator is GcMaf.

Immuunsysteem modulerende therapie

Steeds vaker is het innemen van extra vitamines en gezond eten onvoldoende om chronische ziektes te vermijden of ervan te genezen. Er is dan een aanpassing van het immuunsysteem nodig, de wijze waarop het reageert moet veranderen omdat het niet effectief meer is.

Dat is immuunsysteem modulerende therapie.

Het is een veelbelovende nieuwe wijze van kijken naar het immuunsysteem, niet primair gericht op een ziekteverwekker maar op het herstellen van de effectiviteit van het immuunsysteem.

Om te weten of en op welke wijze het immuunsysteem uit balans is geraakt, laten wij verschillende onderzoeken uitvoeren:

Vaak is er sprake van een Th1-Th2 balansverstoring, dan moeten bepaalde voedingsmiddelen en supplementen worden gekozen om de balans te herstellen. GcMaf kan een belangrijk onderdeel vormen van de aanpak.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Mail
Facebook
Facebook
LinkedIn
Share This