Selecteer een pagina

.

.

.

.

.

.

.

Hyperthermie, een effectieve ondersteuning bij kanker

Warmtebehandeling blijkt bij veel soorten kanker een positief effect te hebben. Er zijn meerdere hyperthermievormen. Wij hebben gekozen voor de nauwelijks belastende en effectieve oncothermie. Hierbij wordt een elektromagnetisch veld opgewekt en ontstaat in het lichaam een stroom die door de tumorcellen gaat. Het gezonde weefsel wordt niet verhit. De behandeling is minder belastend en effectiever dan andere vormen van hyperthermie.

Oncothermie is een veilige en effectieve hyperthermiemethode

Bij de  oncothermie ligt de patiënt op een therapiebed met een flexibele elektrode. Een flexibele tegenelektrode wordt zodanig op het lichaam gelegd dat het tumorweefsel tussen de beide elektroden ligt. Bij de behandeling ontstaat een elektromagnetisch veld die een elektrische stroom in het lichaam opwekt. De elektrische stroom gaat vooral door de tumorcellen omdat hun weerstand minder goed is dan die van gezonde cellen. Dat maakt de oncothermie zo effectief.

Andere hyperthermiemethoden

Totale lichaamshyperthermie

Kankercellen zijn minder goed bestand zijn tegen hogere temperaturen dan gezonde cellen. Verwarming helpt daardoor kankercellen op te ruimen. Dit principe werd in eerste instantie toegepast door het hele lichaam in een soort ‘warmtebed’ te verwarmen tot 39,5 graad. Deze methode heet totale lichaamshyperthermie. Omdat een dergelijke temperatuurverhoging erg belastend is, wordt deze behandeling alleen in ziekenhuizen en klinieken toegepast. De behandeling is niet specifiek gericht op de tumorcellen maar op algehele verwarming.

Warmtebehandeling door microgolfbestraling

Een andere methode gebruikt microgolven die op het tumorweefsel worden gericht. Om de microgolven te kunnen geleiden wordt gebruik gemaakt van een soort waterring om het lichaam. Microgolven  verwarmen niet alleen het tumorweefsel, het gezonde weefsel wordt ook verwarmd, soms zo sterk dat brandwonden op de huid kunnen ontstaan. Het is een dure, belastende en gecompliceerde methode. Of microgolven veilig zijn voor de gezondheid wordt verschillend gezien.

Waarom verhitting effectief is tegen tumorcellen

Er zijn twee belangrijke effecten van verhitting op tumorcellen bekend. Ten eerste is gebleken dat tumorcellen minder goed warmte kunnen verdragen, ze raken eerder beschadigd dan gezonde cellen.

Ten tweede maken de cellen een soort ‘stresseiwitten’ als ze te warm worden. Die stresseiwitten zijn door het immuunsysteem herkenbaar waardoor de tumorcellen gemakkelijker worden herkend.

De tumorcellen worden zwakker en beter herkenbaar door de eigen immuuncellen.

Hyperthermie en chemo- en bestralingstherapie erg effectief

Uit onderzoek is gebleken dat de effecten van chemo- en bestralingstherapie veel beter worden door hyperthermie. Uit een onderzoek dat enkele jaren geleden in het Nederlandse Baarn is uitgevoerd bleek zelfs een verdubbeling van de overlevingstijd!

Jarenlange ervaring met warmtebehandelingen bij kanker

Hyperthermie in de Euregio

Hyperthermie in Gronau, in de Euregio

In het Duitse Gronau, vlak over de grens bij Enschede werken we al vele jaren met oncothermie, een moderne vorm van hyperthermiebehandeling. We hebben ervaring met veel verschillende vormen van kanker en werken vaak samen met de oncoloog.

Wij passen de behandelingen aan het reguliere behandelplan met bestraling- of chemotherapie aan en ondersteunen de oncothermie met vitamine C- of kurkumainfusen indien gewenst.

Oncothermie wordt bij ons ook toegepast als geen chemo of bestralingstherapie wordt gedaan.

Meer informatie

Als u vragen heeft of wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen, kunt u ons bellen 053 4750234 of mailen aan info@sanulogic.com

 We zijn blij met al uw vragen!

Vragen over hyperthermie?

Bel 053 4750234,

Mail info@sanulogic.com of

Maak vrijblijvend een informatieve afspraak.

Het hyperthermiebed

Het oncothermiebed

Het Oncothermiebed met elektrodes. De warmtebehandeling wordt via het grote bedieningspaneel exact aangestuurd en gecontroleerd.

De tumor 'trekt' de elektromagnetische signalen aan, daarom is oncothermie zo effectief

Op iedere diepte wordt de tumor door de hyperthermie behandeld

Dankzij een lichte flexibele elektrode weinig ongemak bij de hyperthermie

Zo wordt de oncothermie toegepast

Zo wordt oncothermie toegepast

Oncothermie is het effectiefst

Dr. Rau verklaart de werking van hyperthermie en PEMF bij kanker.

Hyperthermie bij longkanker

Het resultaat van chemotherapie in combinatie met oncothermie bij longkanker, adenocarcinoom. De resultaten bij vier patiënten.

Lees meer…

lees het originele onderzoek…

Hyperthermie en kurkuma infusen

Hyperthermie en kurkuma infusen zijn een geweldige combinatie bij vele soorten kanker.

De Rotterdamse oncoloog dr, Casper van Eijck zegt in de Volkskrant zelfs dat kurkuma vaak beter is dan chemotherapie!

Lees meer…

Winst met warmte

‘Chemotherapie en bestraling zijn veel effectiever als je de tumoren eerst verwarmt.’

Daarom begon het AMC bijna 30 jaar geleden met het toepassen van hyperthermie. Ondanks toenemend wetenschappelijk bewijs dat het werkt, is de behandeling relatief onbekend gebleven.

Download het artikel…

Veel gestelde vragen

Wordt oncothermie vaak toegepast?

Ja, deze vorm van hyperthermie wordt steeds bekender. Op de meeste internationale vakcongressen over aanvullende oncologische behandelmethoden worden presentaties en soms hele informatiedagen over hyperthermie gegeven.  Een snel groeiend aantal heilpraktikers, artsen en klinieken die zich hebben gespecialiseerd op oncologische behandelingen bieden oncothermie aan.

Meer vragen en antwoorden…

Hyperthermie verlengt levensverwachting met bijna 100%

Verdubbeling levensverwachting bij baarmoederhalskanker dankzij hyperthermie.

lees het artikel…

lees het persbericht van het Erasmusziekenhuis…

Hyperthermie is wetenschappelijk bewezen

Hyperthermie is wetenschappelijk onderbouwd en effectief

Hyperthermiebehandelingen zijn effectief gebleken bij de behandeling van kanker en worden door het KWF ondersteund, toch wordt de warmtebehandeling niet op grote schaal ingezet. In het SANULOGIC therapiecentrum in Gronau, bij Enschede,  wordt Oncothermie, de moderne hyperthermie, al jarenlang succesvol toegepast. Vaak, maar niet altijd, als deel van een regulier behandelplan en in overleg met oncologen, indien gewenst aangevuld met o.m. kurkuma en vitamine C-infusen.

Lees meer…

Oncothermie, de moderne hyperthermie

Wat is het doel van hyperthermie?

­

Hyperthermie wordt gedaan opdat kankercellen verdwijnen en de gezondheid herstelt. Uit onderzoek blijkt dat hyperthermie daarbij een belangrijke rol speelt. Het is vastgesteld dat door hyperthermie tumoren vaak kleiner worden, men zich beter voelt en chemo- en bestralingstherapie effectiever zijn in combinatie met hyperthermie. Maar  hoe kan dat? Wat bewerkt hyperthermie in het lichaam zodat deze effecten mogelijk worden? En wat is dan de meest effectieve vorm van hyperthermie?

Lees meer…

Hyperthermie verlengt overlevingstijd

Patiënten met cervixcarcinoom hebben een grotere overlevingskans

als zij een hyperthermiebehandeling ondergaan. Dat concludeert Martine Franckena, radiotherapeut in opleiding in het Erasmus MC-Daniel den Hoed Oncologisch Centrum, in haar proefschrift waarop zij promoveerde.

Lees het artikel…

Genezen door plaatselijke hitte

Het Parool:

Effectief, eenvoudig én goedkoop: hyperthermie is succesvol als behandeling tegen onder meer terugkerende borstkanker.

Download het artikel…

Elektrische hyperthermie, opzienbarend effectief

Elektrische hyperthermie, oncothermie, blijkt verbazend goed te werken

De onderzoeksresultaten bij onder meer hersenen, lever, alvleesklier, longen en botten worden als opvallend positief beoordeeld.

Lees online…

Of download het artikel…

Vergoeding van oncothermie door Duitse verzekeraars

Zorgverzekeraars betalen oncothermie steeds vaker

In Duitsland wordt hyperthermie en de modernere oncothermie steeds vaker vergoed door de zorgverzekeraar. Juist omdat de effectiviteit is aangetoond kan betaling worden afgedwongen in een rechtszaak.

Lees de Duitstalige Flyer over vergoeding door de Duitse zorgverzekeraars

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Mail
Facebook
Facebook
LinkedIn
Share This