Selecteer een pagina

HPU, de 'vergeten' stofwisselingsziekte

HPU, de ‘vergeten stofwisselingsziekte’

Bij HPU wordt de rode bloedkleurstof, heem, niet goed afgebroken. Bij een normale stofwisseling ontstaat bilirubine.  Dat zorgt uiteindelijk voor de bruine kleur van de ontlasting en wordt met de galkleurstof via de darm uitgescheiden. Bij HemopPyrolUrie ontstaat een ander stofje, Hemopyrrol dat via de urine wordt uitgescheiden. In Duitsland meet men een ander stofje in de urine, Kryptopyrrol, en heet de aandoening KPU. Heemgroepen worden in ons lichaam ook op andere plaatsen gebruikt zoals bij de ontgifting, energieproductie, schildklierfunctie en bij de opslag van vitamine D.

Vitamine B6, zink, chroom III en mangaantekort

Bij de vorming van hemopyrrol zijn zink, mangaan, chroom III en vitamine B6 betrokken waardoor een tekort kan ontstaan. Of dat zo is, moet door aanvullende testen worden gecontroleerd. Hemopyrrolurie kan erfelijk zijn maar het kan ook door stofwisselingsstoornissen ontstaan.

Ontgiftingscapaciteit is vaak verminderd

In verschillende ontgiftingsenzymen bevindt zich een  heemmolecuul. Bij HPU wordt deze niet goed afgebroken en niet goed opgebouwd waardoor er een enzymtekort of functiestoring van deze enzymen kan ontstaan. De ontgifting van toxines vindt dan niet goed plaats.

Energieproductie is verstoord

Het enzym cytochroom C bevat eveneens een heem molecuul. Bij HPU kan een energieprobleem ontstaan omdat dit enzym niet goed wordt aangemaakt. Men ervaart vermoeidheid die kan leiden tot ME, burnout en fibromyalgie.

Gevolgen voor vitamine D

Bij HPU kan vitamine D niet goed worden opgeslagen waardoor snel een tekort ontstaat. Het kan zinvol zijn om sterk verhoogde hoeveelheden vitamine D te gebruiken om een gezonde vitamine D spiegel te houden. Het is belangrijk om de vitamine D spiegel in het bloed regelmatig te meten om een te hoge vitamine D spiegel te vermijden. Klachten door een vitamine D tekort zijn onder meer artrose, osteoporose, en immuunsysteemverstoringen.

HPU kan verworden zijn door een celstofwisselingsstoring

De heemstofwisseling vindt plaats in de mitochondriën. Als deze niet goed functioneert kan de heemstofwisseling slechter gaan werken. Heem wordt niet goed afgebroken en niet goed aangemaakt. Herstel van de celstofwisseling  leidt dan tot herstel van HPU. In dit geval is het alleen maar gebruiken van supplementen symptoombestrijding.

HPU kan erfelijk zijn

Als de aandoening erfelijk is moeten de tekorten levenslang worden aangevuld en de ontgiftingscapaciteit ondersteund. Een supplement dat hiervoor is ontwikkeld is ProKryptoPyrrol dat bij de Gezondeshop te bestellen is. Als u hierin bent geïnteresseerd kunt een mail sturen aan info@gezondeshop.nl voor meer informatie.

Een scala van klachten door HPU.

Er kunnen onder meer de volgende klachten ontstaan:

 • allergie
 • hart- en vaatproblemen
 • bloedarmoede
 • vermoeidheid
 • infecties
 • verminderde vruchtbaarheid
 • schildklier
 • geheugenproblemen
 • ADHD
 • leerproblemen
 • verminderde stresstolerantie

HPU test bij ons bestellen

Als u de stofwisselingsstoornis wilt laten meten kunt u bij ons een test bestellen. We sturen u eerst een vragenlijst en als de klachten mogelijk met HPU te maken hebben, sturen we u de urinetest. De kosten inclusief handling en advies, exclusief portokosten bedragen 29,95 Euro.

Bel of mail voor informatie of bestelling van de HPU test.

Voor meer informatie en bestellingen kunt u bellen met 0534750234 of mailen aan info@sanulogic.com

 

HPU wordt in de urine gemeten

HPU wordt in de urine gemeten. Voor de test is een speciaal onderzoeksbuisje nodig.

De test inclusief interpretatie kunt u bij ons bestellen voor 29,95 Euro.

Ik bestel een HPU test
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Mail
Facebook
Facebook
LinkedIn
Share This